Pikat Hati Lelaki Dengan Cara Yang Tak Elok ?

Assalamualaikum . Hye readers-readers yg anis sayangi sekalian . First of all , tengok entry punya title punya tajuk . * sama je kan ? -.-' Oke2 . What's the title kids ? Pikat Hati Lelaki Dengan Cara Yang Tak Elok Captain ! I can't hear you ! Of course captain ! Uuuuuuuu ~ * Allah ! Gaya captain dlm cite spongebob sudah ~ =='




Dimulakan dengan Bismillah , disudahi dengan Alhamdulilah .. * keluar plak lagu Raihan .. Bergurau di pagi hari . :p Oke , korg nampak tak gambar yg tak begitu nak besar dan gedabak dekat atas ni ? Yg nanmpak tu , bagus ! Yg tak nampak tu , tinggalkan komputer korg selama 30 minit sahaja untuk check up mata korg tu . * jgn marah ye ? Berguarau di siang hari . :D

Eh ! Eh ! Siapa yg pikat hati lelaki dengan cara yg tak elok ni ? Dalam entry ni , anis tak ada niat nak sindir , perli , mengata dan sebagainya dekat korg-korg . Dalam entry ni , anis hanya nak cerita pasal diri anis . Semuanya berkaitan dengan anis . Tapi , sbelum memulakan penceritaan yg tak begitu menarik ni , anis nak minta maaf kalau ada sesiapa yg terasa ataupun marah anis buat entry macam ni . 

Oke . Yg sebenar-benarnya , anis tak guna apa yg tak elok pun . Yg tak elok tu seperti menggunakan guna-guna . Anis tak pernah berniat pun nak pikat lelaki lain . Kalau dorg sukakan anis sekali pun , itu hak dorg . Tak kisahlah dorg suka dari segi perwatakan , penggayaan , ketulusan , kejujuran dan sebagainya . Tapi , anis memang tak kan main kotor dengan lelaki ok ? 

Perasaan cinta ni kadang-kadang , susah nak ada . Maklumlah , ada yg nak tumpukan pada karier dan pelajaran dulu kn ? Tak kisahlah kn ? Tapi , lama-kelamaan .. Perasaan cinta korg tu akan timbul sendiri selepas korg jumpa cinta hati korg . Setiap manusia ada pasangannya . Cuma perbezaannya , sama ada cepat atau lambat dapat jodoh . Itu sahaja . 

Cinta ni , mungkin tak akan kekal bila seseorg lelaki/perempuan tu , sukakan perempuan/lelaki dengan merujuk kepada rupa paras mereka . Come on lahh . Apa function-nya kalau korg sukakan pakwe/makwe korg tu hanya disebabkan rupa ? Ramai org tanya anis , " kenapa kau coupple dengan dia ? " , " weyh , mamat tu handsome kott . Lagi handsome daripada pakwe kau tu ! " Ehem ! Ada aku kisah ? Hello , anis sukakan seseorg bukan daripada paras rupa ok ? 

Sebelum nak cari pasangan , tanya dulu diri sendiri .. " aku suka dia , sebab kebaikan dia ataupun rupa paras dia ? " Ask yourself like that ! Dan anis nak minta maaf untuk kedua kalinya , sebab anis tak tahan sangat-sangat nak cakap ni . Kepada sesiapa yg tergila-gila kn lelaki/perempuan yg disebabkan rupa paras , mungkin sekarang ni korg dah couple .. Oke , fine . Tapi , tanya pula diri korg mcm ni . " kenapa aku suka die sebab rupa paras eh ? Mcm mne klu satu hari nnt die tgglkn aku sbb aku tak handsome , xde duit . " Think it yourself lahh ~

Oh ye ! Satu lagi peringatan , sebelum kita kata org , cermin diri kita dulu . 
Maaf kalau terkasar bahasa dan ada silap kata . Harap dimaafkan . Sekian sahaja untuk hari ni.
Assalamualaikum . :) 

♥ Terima Kasih Daun Keladi , Like dan Follow Kalau Sudi ♥

1 Purplelicious:

ahmad anwari said...

Nice lagi lagi kalau terjadinya cinta yang tak mengenal usia hahaha