Kau Tak Tegur , Kau SOMBONG !

Assalamualaikum . Wahh-wahh ! Dah berapa lama dah anis tak hup-date blog ni ? Berhabuk dahh .. Haa.. Nampak perubahan ketara tak dekat blog anis ? Sudah semestinya , betul tak ? Makin buruk . Hee :D Kalau cantik tu , cuma warna PURPLE ^^


Harini , kita nak cakap pasl tegur-menegur .. Tak berminat ke ? Sedihhh ! Kalau taknak , boleh tekan button [x] . :) Bukan nak menghalau , nak beri laluan sahaja :D

Pernah tak kawan-kawan lama korg kata yg korg ni sombong macam taik hidung masin ? * tukar sikit ' kedekut taik hidung masin . Pernah tak ? Pernah tak ? Cuba cerita sikit kenapa .. 

Situasi kita sentiasa berbeza . Lain org , lain ceritanya . Ye dak ? Macam anis ni ^^v Mungkin ramai yg alami situasi macam ni .. 

Okay . Cuba fahamkan apa yg anis nak cakap ni .. Waktu sekolah rendah , korg ada 2 best yg teramat friend atau singkatannya .. BestFriend . Bila dah naik sekolah menengah .. Dah seperate ( berpisah ) , sekolah lain-lain . Mula lah kawan kita tu nak cakap kita sombong ..

Sebenarnya , takde niat pun nak menyombong habis dengan bestie kita tu kan ? Cuma , kadang-kadang .. Dorg tak faham apa yg kita rasa . Asik nak ikut kepala dorg je , betul tak ? Kepala kita , siapa nak kisah ? 

Kita sekolah asing-asing .. Jauh pula tu .. Contact pun mesti lah jarang kan sebab busy .. Bila lost contact sekejap , mulalah .. " SOMBONG ! " Heyy , jangan lah macam ni .. Kata bestie kan ? So , We Have To Understand Each Other :*

Janganlah , kejap-kejap je " SOMBONG ! " .. Apa barang beb ? Bila korg dah main redah je , serbu tak pakai helmet .. Cakap " SOMBONG ! " tu , org yg korg kata sombong tu , perasaan dia macam mana ? Tak kesian ke ? Manalah tahu , dia ada problem dengan family dia , dekat sekolah , dengan kawan baru dia .. Ini , ambik kau ! Serbu pakai senapang GAJAH terus .

Tak semestinya , org tak tegur korg , dorg tu sombong .. Kejap , ada TAK SEMESTINYA kayy ? Maksudnya , hanya segelintir yg begitu .. Nasib lah , kalau someone tu memang ada niat nak menyombong .. Kita tak boleh buat apa lah kan ? Kalau tergur nanti , dorg cakap ..

Kau tak payah nak tegur-tegur aku lah ! Kita dah mati ada lubang kubur masing-masing !

Amboii-amboii-amboii .. Biadab sungguh ! Dan , ada yg tak berniat langsung untuk menyombong .. Cara untuk korg nak tahu dia menyombong atas dasar sengaja ataupun tidak ..

1. Bila korg tegur , dorg akan minta maaf ..
2. Bila korg merajuk ke apa , cepat je dia pujuk ..

Itu atas dasar tak berniat okay ? Siapa yg tak reti nak minta maaf tu , memang saja-saja lah kan ? So , masing-masing punya hal lah kan ? Anis hanya berkongsi cerita :) Apa yg anis boleh kongsi , anis akan kongsi .. Apa yg anis boleh tolong , anis tolong . Takde hal ..

p/s : Korg , wish me good luck untuk interview pengawas esok kayy ? Thanks :*

♥ Terima Kasih Daun Keladi , Like dan Follow Kalau Sudi ♥

1 Purplelicious:

Cik Aya said...

skng nie ramai wat tanggapan macam 2.best thing we know who we are